BOOK NOW

Check-in date
Check-out date

U središnjem dijelu otoka Hvara smjestila se Jelsa, sunčani vrt kojeg napaja opojnost prozirno čistog mora, a natkriva kristalna vedrina neba.

Jelsu omeđuju dva najviša otočna vrha, na zapadu Sv. Nikola, na istoku Hum, a potokom je podijeljena na dva glavna dijela Velu i Malu Bandu.

 

 

Jelsa se prvi put pod tim imenom spominje u Statutu Komune Hvar, 1331. godine kao izvor pitke vode blizu mora i luka sela Pitve (Portus de Pitue), ali pronalasci iz doba neolita, Grka, Rimljana i Ilira svjedoče o njenoj dugoj povijesti. Grapčeva špilja u blizini Jelse, kolijevka hvarske kulture i civilizacije, jedno je od najstarijih nalazišta na Jadranu i Mediteranu.

Jelsina klima je blaga, mediteranska, s ugodnim zimama i toplim, sunčanim ljetima, a obala je bogato razvedena s mnoštvom prekrasnih otočića te rtova i slikovitih uvala s predivnim pješčanim, šljunčanim i stjenovitim plažama. Uz gastronomsku ponudu tradicionalne kuhinje i vrhunskih hvarskih vina, Jelsina raskošna mediteranska priroda prepuna eteričnog bilja, polja lavande i guste borove šume te bogata kulturno povijesna baština, čine Jelsu omiljenom destinacijom brojnih turista, a nije slučajno da su upravo zbog toga otok Hvar nazivali „Austrijskom Madeirom“ te ga danas smatraju jednim od deset najljepših otoka na svijetu.

VAŽNE INFORMACIJE


informacije na recepciji dostupne 16 sati dnevno


ulaz automobilom u kamp dozvoljen: od 8:00 do 22:00 sata

 

prijava (parcele): od 08:00 sati

 

odjava (parcele): do 12:00 sati

 

prijava (Bungalowa i Parcela de lux/de lux large): od 14:00 sati


odjava (Bungalowa i Parcela de lux/de lux large): do 10:00 sati

Copyright © 2019 Camp Grebisce - 21456 Jelsa, Jelsa (Jelsa) - Croazia
Website created with ericsoft