BOOK NOW

Check-in date
Check-out date

U središnjem dijelu otoka Hvara smjestila se Jelsa, sunčani vrt kojeg napaja opojnost prozirno čistog mora, a natkriva kristalna vedrina neba.

Jelsu omeđuju dva najviša otočna vrha, na zapadu Sv. Nikola, na istoku Hum, a potokom je podijeljena na dva glavna dijela Velu i Malu Bandu.

 

 

Jelsa se prvi put pod tim imenom spominje u Statutu Komune Hvar, 1331. godine kao izvor pitke vode blizu mora i luka sela Pitve (Portus de Pitue), ali pronalasci iz doba neolita, Grka, Rimljana i Ilira svjedoče o njenoj dugoj povijesti. Grapčeva špilja u blizini Jelse, kolijevka hvarske kulture i civilizacije, jedno je od najstarijih nalazišta na Jadranu i Mediteranu.

Jelsina klima je blaga, mediteranska, s ugodnim zimama i toplim, sunčanim ljetima, a obala je bogato razvedena s mnoštvom prekrasnih otočića te rtova i slikovitih uvala s predivnim pješčanim, šljunčanim i stjenovitim plažama. Uz gastronomsku ponudu tradicionalne kuhinje i vrhunskih hvarskih vina, Jelsina raskošna mediteranska priroda prepuna eteričnog bilja, polja lavande i guste borove šume te bogata kulturno povijesna baština, čine Jelsu omiljenom destinacijom brojnih turista, a nije slučajno da su upravo zbog toga otok Hvar nazivali „Austrijskom Madeirom“ te ga danas smatraju jednim od deset najljepših otoka na svijetu.

VAŽNE INFORMACIJE

 

Plaćanje: Gotovina ili Mastercard, Diners, Visa, Maestro

 

Kamp je otvoren od 12.05.2024. - 30.09.2024.


Ulaz automobilom u kamp dozvoljen: od 8:00 do 22:00 sata

 

Prijava (parcele): od 08:00 sati

 

Odjava (parcele): do 12:00 sati

 

Prijava (Bungalowa i Parcela de lux/de lux large): od 14:00 sati


odjava (Bungalowa i Parcela de lux/de lux large): do 10:00 sati

Copyright © 2024 Camp Grebisce - 21456 Jelsa, Jelsa (Jelsa) - Croazia
Website created with ericsoft